Za sve narudžbe
iznad 100 KM
besplatna dostava
Kako-kombinovati-torbu-i-cipele-bagme-ba

Kako kombinovati torbu i cipele

Kako kombinovati torbu i cipele

Kombinacija boja u odjeći zvuči lako, ali često i najsuptilnije promjene tonova mogu nadoknaditi naš izgled.

Kombinujući našu odjeću moramo uzeti u obzir različite faktore. Nije u pitanju samo boja odjeće koju nosimo, već boja naše kose, ton naše kože ili čak boja naših očiju. S druge strane, individualni stil (blokiranje boja i neonske boje djeluju drugačije) i ukus će imati uticaja na boje koje želite kombinovati. Kombinacija boja treba da se zasniva na našim posebnim ukusima i stilu kako bismo izgledali bez napora cool. Čak i ako se moramo malo potruditi da stignemo tamo. HOWTO predlaže neke savjete i trikove kako biste znali kako kombinirati boje u odjeći tako da odgovaraju vašem jedinstvenom stilu.
Možda će vas takođe zanimati: Kako iskombinovati sivu odjeću
Koraci koje treba slijediti:

1  – Da biste kombinovali boje u odeći na laskavi način, postoje dva osnovna pravila koja se moraju uzeti u obzir prema hromatskom točku (pogledajte sliku ispod). Skala razlikuje primarne boje (plava, žuta i crvena) i sekundarne boje (narandžasta, zelena i ljubičasta). Ovaj dijagram točkova pomaže vam da vidite kako se boje razlažu i povezuju jedna s drugom. Pomoći će vam da znate koje boje želite kombinovati, a koje boje izbjegavati.

Dva glavna pravila kako nikada ne biste pogriješili s bojama u svom izgledu su:
Kameo: Kombinovanje odjevnih predmeta koji su blizu jedan drugom u hromatskom točku, kao što su bež i smeđa. To omogućava da se tonovi međusobno stapaju.
Kontrast: Kombinacija odjevnih predmeta koji su potpuno suprotstavljeni u hromatskom krugu boja. Kada je u pitanju kombinovanje boja za vaš izgled, suprotnosti se privlače. To se najočitije vidi u klasičnoj kombinaciji crne i bijele, ali uključuje i nijanse.

2 – Postoje i drugi osnovni savjeti koji će vam pomoći da na jednostavan način kombinujete boje u odjeći. Oni vam omogućavaju da pronađete savršenu odjeću za svaku priliku i godišnje doba. Uzmite u obzir sljedeće savjete:

Crna, bijela, siva i svijetlo bež savršene su uz gotovo sve druge boje i odlično se kombinuju jedna s drugom. Čuvajte se otisaka. Nije preporučljivo nositi dva printana predmeta u isto vrijeme. Otisci se međusobno sukobljavaju dok linije vuku oči u različitim smjerovima i može biti mučno gledati. Umjesto toga, kombinujte printani odjevni predmet sa predmetima u boji blokova. Ako želite kombinovati dva printa, učinite ga suptilnim i koristite ga na jednom dodatku.

Koristite svoje otiske. Umjesto izbjegavanja otisaka, jedan od najboljih načina za kombinovanje boja u vašoj odjeći je da ih koristite. Pogledajte različite boje koje čine print i uskladite ih s ostalim odjevnim predmetima. Na primjer, ako imate uglavnom crveni i plavi paisley dizajn, možete nositi neke blok crvene cipele s plavim hlačama.

Upoznajte svoj nakit. Dodaci su veoma bitni prilikom kombinovanja boja. Pomiješajte hladne boje sa srebrnim dodacima i tople boje sa zlatnim dodacima.

Imajte dobru osnovnu garderobu. Postoji osnovna odjeća koja je korisna za kombinovanje boja. Zadržite bijelu i crnu košulju ili majicu. Zadržite hulahopke u raznim tonovima i par farmerki. Bijela i crna će se slagati sa gotovo svime, pa ako ih imate kao gradivne elemente za svoju odjeću, kombinovanje boja je lakši.

Pazite na plave farmerke. Kada razmišljate kako kombinovati boje, farmerke mogu biti odlične, pogotovo ako su crne ili bijele. Međutim, plave farmerke mogu zakomplikovati stvari jer imaju različite nijanse i nijanse koje mogu uticati na vaš cjelokupni izgled. Takođe, iako se dvostruki traper s vremena na vrijeme vraća u modu, notorno ga je teško skinuti.

Nosite cipele i torbu u istoj boji. To uopće nije obavezno, ali ako je vaš izgled jednobojan, kombinacija cipela i torbe može dati zabavan pečat vašoj odjeći. To će vas spriječiti da izgledate previše jednostavno, osim ako to nije ono što ste željeli.

Izbjegavajte kombinovanje više od tri različite boje koje ne pripadaju istom hromatskom rasponu, jer efekat ne bi mogao biti baš laskav.

Provjerite zašto je plava boja jedna od najvažnijih boja u većini ženskih ormara.

Bag Me Tim

3 – Prilikom kreiranja svakodnevnog izgleda korisno je imati i mali vodič o tome koji tonovi se kombinuju sa svakom bojom, na taj način nećete imati toliko nedoumica kada je u pitanju kombinovanje odjeće u vašem ormaru.

Iako se tvrdi da to zapravo uopšte nije boja, zbog odsustva boje, krenimo od crne. Kao što se obično kaže, crna se kombinuje sa gotovo svime. Savršeno izgleda elegantno u svakoj prilici i pojačaće intenzitet jarkih boja.

Međutim, postoji škola mišljenja koja tvrdi da nikada ne možete uporediti tamnoplavu i crnu. To je zato što druge tamne boje kada se dodaju crnoj mogu izgledati kao da su samo pogrešna nijansa crne. Može se izvući, ali gotovo uvijek samo na skroman način. Ako želite blistati, treba izbjegavati crnu s tamnim bojama poput tamnoplave, tamno smeđe ili slično.

Naravno, postoji jedna posebna boja koja se odlično slaže s crnom; crna. Šveđani su poznati[1] po svojoj ljubavi prema potpuno crnom minimalističkom stilu i to može poslužiti i vama. Potpuno crno također izgleda elegantno, elegantno i mršavo. Samo pazite da crna odgovara jer čak i različite nijanse crne mogu izgledati.

4 – Slično crnoj, bijela se savršeno slaže sa svim bojama, a u kombinaciji s crnom možemo dobiti jednu od najboljih mogućih kombinacija za sofisticiran, elegantan i senzualan izgled. Kombinujte svoju bijelu odjeću sa bojama koje vam se najviše sviđaju, ali izbjegavajte da nosite previše svijetle tonove, na primjer sa svijetlim tonom žute, jer se neće toliko isticati, izgledat ćete blijedo i neće vam pristajati.

Ovdje ton kože i boja očiju mogu utjecati na vaš izgled. Kako je bijela gotovo kao prazno platno, više se radi o bojama koje dodajete što čini razliku. Pobrinite se da druge boje koje dodate bijelim pantalonama ili topovima dobro idu uz vašu boju kose i očiju.

5 – Plava boja je još jedna od glavnih boja u većini ormara, a morate znati da se savršeno kombinuje s bijelom, jer je idealna za kreiranje modernog mornarskog izgleda, ali dobro izgleda i sa bež, kamil, sivim i crvenim, bordo i burdeaux tonovima. Međutim, trebate uzeti u obzir ton plave koju ćete kombinovati, jer sve kombinacije neće dopustiti isti ton.

Trebalo bi da budete oprezni kada kombinujete plavu sa bojama poput ružičaste ili crvene narandžaste jer one mogu učiniti da izgledate kao fudbaler, ali ne na dobar način.

Shopping Cart0

Korpa