Za sve narudžbe
iznad 100 KM
besplatna dostava
15-modnih-savjeta-koje-bi-svaka-žena-trebala-znati-bagme-ba

15 modnih savjeta koje bi svaka žena trebala znati

15 modnih savjeta koje bi svaka žena trebala znati

1. Uredite svoj ormar postavljajući sebi jedno jednostavno pitanje, da trenutno kupujem da li bih kupio ovo? Ako je odgovor ne, ide van 🙂

2. Objesite svu svoju svakodnevnu odjeću. Gore u vašem ormaru u istom smjeru na istim vješalicama. U idealnom slučaju, drvene vješalice ako imate prostora, ili one od somota su odlične za manje ormare. Lični stilist, stilski blog, modni savjeti, stilski savjeti, modni savjeti za žene – uvijek su dobrodošli.

3. Napravite ormar koji volite kupovinom pristupačnih trendovskih artikala i ulaganjem u klasične zauvijek komade.
Los Angeles lični stilist, blog stilista, lični stil los angeles, modni savjeti za žene

4. Neka vaš kaput, jakna ili blejzer izgledaju luksuznije promjenom dugmadi u jednostavne male koje odgovaraju boji tkanine.
lični stilist, lični stilist los anđeles, modni savjeti za žene

5. Ne kupujte ništa što ne možete vratiti dok ne upoznate brendove koji vam odgovaraju, pa čak i tada gazite oprezno.
Kupujte kao stilista, lični stilista, saveti za stil, modni saveti za žene

6. Trebalo bi da pustite neki predmet u svom ormaru kada ga niste nosili godinu dana kada nikada ne posegnete za njim, i ako vam se jednostavno ne sviđa kako izgleda. The Well Dressed Life piše: „Ključ da izgledate sa stilom je samo da nosite stvari koje volite. Jedno od mojih najvećih “Aha” bilo je kada sam shvatio koliko je odjeće koje žene kupuju “u redu”. Gotovo svaka žena koju poznajem ima neki odjevni predmet ili cijelu odjeću s kojom se snalaze, ali im se to ne sviđa niti im se čak sviđa.”

7. Da naučite šta odgovara vašem tipu tijela pronađite nekoga u očima javnosti čijem se stilu divite i ko ima sličan oblik tijela i boju kao i vi. Kreirajte Pinterest tablu sa izgledom koji oni nose koje volite kao inspiraciju za stil.

8. Kada slažete predmete na policu poput vaših džempera, izbjegavajte slaganje više od tri ili četiri na hrpu. Složite ih po bojama i rotirajte gornji predmet na dno nakon što ga nosite.

9. Uravnotežite proporcije vašeg outfita. Ako nosite uski gornji dio, obavezno nosite labaviji donji dio, ako nosite uski donji dio, obavezno nosite labaviji gornji dio. Prema Stylishly Me, „Ako tražite predmet koji je namjerno veći, pobrinite se da ga uravnotežite s tanjim komadom. Poput uparivanja opuštenog džempera s crnim helankama ili pencil suknjom, opušteniji gornji dio balansira donji dio koji pristaje.”

10. Ako se vaša težina promijenila a u vašem ormaru postoje stvari koje volite, ali vam trenutno ne odgovaraju, imajte poseban prostor u svom ormaru za odlaganje tih predmeta. Čuvajte ih do godinu dana, a zatim nakon godinu dana ponovo procijenite. Možda je vrijeme da ih pustite ako se i dalje ne uklapaju.

11. Izbjegavajte vješanje sentimentalnih predmeta – u vašem ormaru sa vašom svakodnevnom odjećom. Umjesto toga, stavite ove predmete u posebnu kutiju koju čuvate na sigurnom. Dodajte torbu od lavande ili drvene blokove od cedrovine kako biste zaštitili te predmete od moljaca i pljesnivih mirisa.

12. Stavite svu svoju svakodnevnu garderobu i cipele u svoj ormar. Osim teških zimskih kaputa, čizama za kišu i tenisica za vježbanje, sve ostalo bi trebalo biti u vašem ormaru radi lakšeg pristupa.

13. Sve u vašem ormaru mora biti vidljivo i dostupni, uključujući vaše farmerke. Preporučujem da okačite farmerke jer ako ne vidite neki predmet koji imate, vjerovatno ćete ga zaboraviti.
Los Angeles lični stilista, Lični stil los angeles, lični stilista los angeles, blog stilista, modni saveti za žene.

14. Držite u ormaru stvari koje je potrebno kuhati na pari ili skrojen u posebnom prostoru. Isplanirajte vrijeme jednom sedmično da odnesete ove predmete kod krojača i obavite pare. Nikada ne vraćajte stvari u svoju garderobu u njihove vreće za kemijsko čišćenje koje mogu s vremenom razbiti tkaninu. Isto pravilo važi i za predmete koji su još izgužvani jer kada krenete da ih posegnete, oni neće biti spremni za nošenje. Neka u svom ormaru vise uz svakodnevnu odjeću samo predmeti koji su spremni za nošenje.

15. Želite li da vam odjeća traje? Preskočite sušilicu i investirajte u dobar stalak za sušenje. Preporučujemo čak i da okačite svoje “dobre” majice, farmerke i druge odevne predmete da se osuše, umesto da ih stavite u mašinu za sušenje.

Shopping Cart0

Korpa